Årlig indberetning

En gang årligt i perioden 1. januar til 31. marts skal bilimportører indberette antallet af biler, som er importeret, indregistreret og bragt i omsætning på det danske marked i det foregående kalenderår.

Hvad skal indberettes?

DPA-system skal jf. producentansvarslovgivningen, kun modtage data om biler, som for første gang tilføres det danske marked. Og det er kun for det kalenderår, hvor bilen første gang indregistreres i Danmark, at bilen skal indberettes.

Antallet af biler opgøres i antal stk. personbiler (M1) eller varebiler (N1).

De biler som skal registreres i producentansvarsregistret hos DPA-System er både fabriksnye biler og brugte udenlandske biler, der første gang importeres og indregistreres til brug i Danmark.

Data kommer fra Motorstyrelsen

I praksis modtager DPA-System fra Motorstyrelsen oplysninger om antallet af biler, som er importeret og indregistreret af danske virksomheder i et kalenderår. DPA-System uploader hvert år disse data fra Motorstyrelsen til producentansvarsregistret. 

Husk også batterierne 

Husk at der også er producentansvar for elektrisk udstyr og batterier. Det betyder bl.a., at bilakkumulatorer og øvrige batterier, som er importeret sammen med bilen, også skal indberettes. Bilbatterier/startbatterier, eller industribatterier til brug i el-biler skal importøren selv indberette. Indberetningen skal være i kg per kalenderår.

Sidst redigeret: 22. marts 2021

Mere information:

Biler indberettes i stk.

Batterier og elektrisk udstyr indberettes i kg.

Læs mere om registrering og indberetning af batterier

DPA-System  |  Vesterbrogade 6D,4.  |  DK-1620 København V  |  Tel: (+45) 3915 5161  |  EAN:5790002305924  |  info@dpa-system.dk  | CVR: 29028842