Registrering

Når du som importør har afgjort, om du har et producentansvar og er registreringspligtig, skal du foretage din registrering her på DPA-Systems hjemmeside.

Registreringen foretages ved at angive stamdata, hvilke produktkategorier du importerer, samt mængden eller antallet af de importerede produkter.

Som afslutning på at registrering er foretaget skal den digitale bekræftelse attesteres. Efter attestationen vil DPA-System godkende registreringen.

Producenten og importøren kan vælge at lade en kollektiv ordning varetage registrerings- og indberetningspligten. Det vil dernæst være den kollektive ordning, der foretager al registrering og opdatering af data, men det er importøren selv, som skal attestere den digitale bekræftelse i forbindelse med registreringen.

En gang årligt (fra 1. januar til 31. marts) skal importøren eller den kollektive ordning oplyse om antallet af de importerede biler, dette benævnes den Årlige indberetning. Bemærk at antallet af biler overføres fra Motorstyrelsen, hvorfor importøren kun skal kontrollere og attestere indberetningen.

Husk der er også producent-/importøransvar for elektrisk udstyr og batterier!

Sidst redigeret: 22. marts 2021

Mere information:

Registreringen foretages her

Gør følgende:

  1. Tryk på ikonet for oprettelse af ny producent eller importør på www.dpa-system.dk
  2. Angiv de relevante oplysninger
  3. Vælg de relevante kategorier og kontroller antallet af solgte biler, som stammer fra Motorstyrelsen
  4. Tryk Gem og signer  Bekræftelsen digitalt.

Se Kollektive ordninger

Læs om Årlig indberetning

DPA-System  |  Vesterbrogade 6D,4.  |  DK-1620 København V  |  Tel: (+45) 3915 5161  |  EAN:5790002305924  |  info@dpa-system.dk  | CVR: 29028842